Kom je ook spelen?

­

Hoi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website!

Je ouders/verzorgers hebben voorgesteld om bij mij naar speltherapie te komen.

Je vraagt je misschien af waar dat voor is en wat je daar allemaal kan doen.

Ik wil je er graag meer over vertellen.

Wat is speltherapie eigenlijk?

Bij speltherapie mag je iedere week een 45 minuten komen spelen in mijn spelkamer. Hier kun je van alles doen. Je kunt er met Playmobil spelen, iets bouwen, knutselen of tekenen.

Ook zijn er spelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een kasteel met ridders, een poppenhuis en nog veel meer! Je mag overal mee spelen. Maar als je even nergens zin in hebt, mag dat ook.

Waarom willen je ouders/verzorgers dat je naar speltherapie gaat?

Misschien is er iets naars gebeurd waar je steeds aan moet denken. Je wordt gepest of hebt steeds ruzie. Je ouders gaan scheiden of er is iemand doodgegaan. Je kan slecht slapen of hebt steeds buikpijn maar weet niet hoe dat komt. Je bent al een tijdje bang, boos of verdrietig maar kan er niet zo goed over vertellen.

Je voelt je gewoon niet fijn en dat merken je ouders aan jou. Zij willen graag dat je hier geen last meer van hebt en dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Daarom hebben ze mij gevraagd om jou daarmee te helpen.

Speltherapiepraktijk Esther
Speltherapiepraktijk Esther
Speltherapiepraktijk Esther

Ik als helper

Therapeut betekent: helper. Als grote mensen iets dwars zit, praten ze daarover. Voor kinderen is dat vaak lastig. Kinderen houden meer van spelen, dat is namelijk hun manier van praten.

In de spelkamer mag je zelf kiezen waarmee je speelt en of je wilt dat ik meespeel. Wanneer ik niet mee speel, luister en kijk ik naar wat jij speelt. Want door de manier waarop jij speelt kan ik gaan begrijpen hoe jij je voelt.

Door het spelen kan ik je helpen je vervelende gevoelens, gedachten of zorgen kwijt te raken. Dat lucht vaak lekker op. Andere dingen lukken dan ook veel beter als je weer vrolijk bent.

Je kan je weer beter voelen

Wanneer je een tijdje naar speltherapie bent geweest, kan je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, bang of boos, maar kan ook weer blij zijn. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt. En het is fijn dat iemand je begrijpt en jou helpt jezelf te begrijpen.

Als we allemaal denken dat het zo goed is nemen we afscheid van elkaar. Af en toe heb ik een gesprekje met jouw ouders/verzorgers omdat zij ook graag willen weten hoe het met je gaat.

Misschien tot gauw in de spelkamer!

Werkdagen en bereikbaarheid

Dinsdag en vrijdag 9:00 uur – 17:00 uur.
Wanneer er vragen zijn neem dan gerust contact op, per mail of telefonisch. Uw gegevens worden
alleen gebruikt om contact met u te kunnen opnemen.

Studies en opleidingen

Master Speltherapie, CHE Ede
PABO, de Driestar Gouda
Agogisch Werk, Saldenus College Amersfoort